Οπως λένε η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά. Και επειδή ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας το περνάμε στο αυτοκίνητο, η φροντίδα και η καθαριότητα αυτού δεν αποτελεί μόνο θέμα κοινωνικής υπόστασης αλλά και ουσιώδους υγιεινής. Ποιος θέλει να περνάει τις ώρες του σε ένα περιορισμένο περιβάλλον, γεμάτο σκόνη και ενοχλητικές οσμές; Μάλλον κανείς. Γι΄ αυτό και θα πρέπει να αναλάβετε δράση. Την επόμενη φορά που θα προγραμματίσετε να πλύνετε το αυτοκίνητό σας, μην περιοριστείτε στην εξωτερική του εμφάνιση αλλά περάστε και στο εσωτερικό.


Τζάμια και καθρέφτες


Οι γυάλινες επιφάνειες του αυτοκινήτου καθαρίζονται εύκολα, με ένα πανί και κάποιο απλό καθαριστικό τζαμιών. Καλό θα είναι να μην ψεκάζετε απευθείας επάνω στα τζάμια αλλά στο πανί, ώστε να αποφύγετε τυχόν στάγματα αλλά και την επαφή του καθαριστικού με τα περιβάλλοντα πλαστικά. Σε περίπτωση τώρα που το παρμπρίζ δείχνει λιπαρό εσωτερικά και δημιουργεί περίεργες αντανακλάσεις στο φως, μην δοκιμάσετε να το τρίψετε -όπως λένε ορισμένοι- με χαρτί εφημερίδας. Προμηθευτείτε ένα ειδικό πανί από κάποιο πρατήριο καυσίμων και καθαρίστε το με αυτό. Το πιο πιθανό σε αυτή την περίπτωση είναι η θολούρα να δημιουργείται από το σύστημα κλιματισμού. Γι΄ αυτό λοιπόν καλό θα είναι να καθαρίσετε κατόπιν το σχετικό φίλτρο, ώστε να αποφύγετε παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον.


Επιπροσθέτως, για όσα πίσω παρμπρίζ διαθέτουν αντιστάσεις, ο καθαρισμός τους θα πρέπει να γίνεται με τη φορά αυτών και όχι κάθετα, καθώς -σε παλαιότερες τουλάχιστον προτάσεις- υπάρχει κίνδυνος αυτές να καταστραφούν.